Glossary

Mød vores ædelsten

At Maanesten we believe that the material’s energy and qualities can helps enhance your inner strenght.

Turkis

Vennskap Energi Renslighet

En stein for renselse. Den bidrar til evnen til å finne en løsning. Den er også et symbol på vennskap. Overflaten på turkis er svært følsom og kan absorbere vann og gasser. Rengjør den derfor med en oppvridd klut og tørk den forsiktig umiddelbart etterpå. Vær forsiktig med vann og såpe i nærheten av turkis.

Turmalin

Ro Medfølelse Lykke

Turmalin er en stein for kjærlighet, medfølelse, emosjonell helbredelse og egenomsorg. Den beroliger og skaper harmoni. Rengjør steinen med lunkent vann og mild såpe. Fjern såperester forsiktig med vann og tørk med en lofri klut.

Diamant

Lojalitet Kjærlighet Sannhet

Diamanter står for evighet og kjærlighet, et symbol på det ekte, lyset, livet, trofasthet og forpliktelse. Diamanter har spilt en stor rolle både historisk og kulturelt på grunn av sin uovertrufne skjønnhet. Rengjør diamanten ved å løse opp noen dråper mild såpe i en bolle med lunkent vann. Legg smykket i dette i ca. 10 minutter. Diamanten kan børstes forsiktig med en myk børste, men vær forsiktig så du ikke skraper opp gullet rundt diamanten. Skyll smykket og tørk det forsiktig med en myk klut.

Månesten

Klarhet Intuisjon Innsikt

De gamle romerne trodde at månesteiner besto av månens stråler i fast form. En vidunderlig og vakker tanke. Og hvis du ser på månestener, er det lett å se hvordan månens mystiske glød skinner gjennom steinen. Månesteiner inneholder månens energier, gir healing og balanse, løfter ånden og bringer lys til livet. Steinen forbindes med den indre gudinnen og symboliserer fruktbarhet og sensualitet.

Peridot

Harmoni Beskytter Held

En stein fylt med energi som åpner hjertet og tiltrekker seg velstand, hell og harmoni i familien. Den har vært brukt som en beskyttende amulett mot onde ånder og mørk magi. Rengjør steinen med lunkent vann og mild såpe. Skyll den deretter med rent vann og tørk den forsiktig. Vær forsiktig med høye temperaturer rundt steinen, da dette kan gjøre den matt.

Blå Aventurin

Endring Balance Fremgang

Bidrar til å bryte gamle vaner og etablere nye, bedre vaner. Sies å legge et solid grunnlag for et mer positivt og bærekraftig liv uten laster som tynger deg ned. Rengjør med mild såpe og lunkent vann. Skyll og tørk steinen grundig og forsiktig etterpå, slik at den ikke suger til seg vann og såperester.

Tigerøje

Klarhet Mod Fokus

Det ligger nesten i navnet: tigerøyet øker skarpheten og hjelper deg med å holde fokus. Det hjelper deg med å se de små detaljene og skaper et klarere syn på verden og deg selv. Rengjør med mild såpe og lunkent vann. Skyll og tørk steinen grundig og forsiktig etterpå, slik at den ikke absorberer såperester.

Solsten

Held Vitalitet Originalitet

Steinen som bringer lykke og lykke. Den renser alle negative energier og lar ditt sanne jeg skinne gjennom med glede. En kraftfull stein som gir fornyet energi og vitalitet. Solstein står for originalitet og selvstendighet. Rengjør steinen med lunkent vann og mild såpe. Skyll med vann og tørk grundig med en lofri klut. Hold solsteinen unna høye temperaturer. Fargen påvirkes imidlertid ikke av sollys som mange andre steiner.

Serpentin

Tålmodighet Refleksjon Balance

Fremfor alt sies det at den motvirker negativitet og konflikter og skaper bedre harmoni og balanse. Den virker beroligende og øker tålmodigheten, og er spesielt egnet til meditasjon og refleksjon. Bra for en ny begynnelse. Rengjøres med mild såpe og lunkent vann. Skyll og tørk steinen grundig etterpå, slik at den ikke suger til seg vann og såperester.

Rosa Kvarts

Kjærlighet Håp Mod

Kjærlighetens stein. Rosa kvarts symboliserer håp og fjerner usikkerhet om fremtiden. Hvis du trenger ekstra styrke, vitalitet og mot til å gå videre i livet, vil denne steinen hjelpe deg. Den står for kjærlighet, fred, harmoni, tilgivelse, lindrer kjærlighetssorg og styrker selvfølelsen. Rengjør steinen i lunkent vann med mild såpe. Skyll med rent vann og tørk forsiktig.

Prehnit

Drømme Balance Kjærlighet

Står for betingelsesløs kjærlighet. En stein som gir ro og orden i livet, en feng shui-stein som hjelper til med å organisere og rydde opp i både fysisk og følelsesmessig unødvendig bagasje. En stein for drømmer og minner. Rengjør steinen med lunkent vann og mild såpe og eventuelt en myk børste. Tørk den forsiktig. Vær oppmerksom på at jo lenger en prehnitt eksponeres for luft, jo mer vil fargen falme med tiden. Dette ligger i steinens natur.

Opal

Frihet Uavhengighet Selvtillit

Står for åndelig helbredelse. Den løser opp spenninger og gir ro. Den anbefales for de som har mange bekymringer. Den styrker selvtilliten. Opaler er ømfintlige steiner. Rengjør den i lunkent vann med mild såpe. Tørk den forsiktig. Hvis steinen skal oppbevares over lengre tid, er det lurt å pakke den inn i en bomullsklut med noen dråper vann for å hindre at den mister fuktigheten.

Labradorit

Endring Villighet Styrke

Når det gjelder å velge nye veier i livet eller prøve noe nytt, er labradoritt den rette steinen for jobben. Labradoritten er en stein for forandring og transformasjon, og den følger brukeren trygt gjennom kursendringer og gir styrke og utholdenhet. Bevar steinens glans ved å rengjøre den regelmessig. Bruk lunkent vann, mild såpe og eventuelt en myk børste. Rengjør grundig i vann og tørk steinen etterpå.

Kunzit

Lykke Følelsesmessig Renhet

Kunsitt er en vakker, feminin stein som går fra lys rosa til mørk fiolett. Den kalles ofte en følelsesstein, fordi den forbinder hjertet med sinnet. Energien er ren og full av glede. Vær ekstra forsiktig med den skjøre kunzitten, som til tross for sitt harde ytre lett kan sprekke og miste fargen. Det krever derfor en viss forsiktighet for å holde steinen intakt. Rengjør steinen med lunkent vann og svært mild såpe. Rengjør og tørk den forsiktig. Oppbevar steinen beskyttet mot direkte sollys på et mørkt og kjølig sted i en myk oppbevaringsboks.

Ferskvannsperle

Visdom Uskyld Tillit

Bidrar til å balansere kroppen i forhold til månens faser og knytter mennesker til naturen. Perler symboliserer uskyld og tillit, de styrker integritet, sannhet, visdom og ærlighet. Rengjør perlen med lunkent vann på en oppvridd klut og tørk den deretter med en tørr klut. Oppbevares beskyttet mot direkte sollys og høy varme, da dette kan tørke ut perlen.

Citrin

Energi Selvtillit Vær dristig til verks

Denne gule kvartssteinen, som har fått navnet sitt etter fargen, er en positiv energibombe. Den sies å fjerne negativitet og gi økt glede, entusiasme og selvtillit. Den er spesielt nyttig som en hjelpende hånd ved eksamener eller i sorg. Den kalles gjerne solens stein, men sitrin blekner i direkte sollys, så minimer dette så mye som mulig. Rengjør steinen med litt mild såpe, lunkent vann og en myk børste. Tørk såpen forsiktig av steinen.

Karneol

Lykke Styrke Forvandling

Mennesker har brukt karneol i tusenvis av år, helt tilbake til Mesopotamia, sivilisasjonens vugge. Den har blitt brukt som lykkeamulett for reisende og som hjelpemiddel i livets overganger fra barn til voksen, fra voksen til gammel, og som amulett på den siste reisen inn i livet etter døden for trygg gjenfødelse. Karneol er et uovertruffent energiverktøy som kanaliserer lys, liv og styrker fysiske krefter. Rengjør steinen i lunkent vann med mild såpe. Skyll den deretter i vann og tørk den forsiktig.

Akvamarin

Sannhet Ro Lykke

Besitter havets kraft. Det latinske navnet er "aqua marinus", som betyr "havets vann" og refererer til den blågrønne fargen. Tidligere ble steinen assosiert med havfruer og ble brukt som lykkeamulett av sjømenn. Den virker beroligende og rensende og styrker sannhet og tillit. Hvis den trenger en oppfriskning, er det best å bruke lunkent vann og mild såpe og en myk børste, for eksempel en tannbørste. Dette får akvamarinen til å skinne igjen.

Ametyst

Healing Kjærlighet Positivitet

Ametyst inneholder en enorm kraft. Den har en rensende, beroligende energi og styrker selvtillit og ynde. Den er kjent for å ha helbredende egenskaper og beskytter mot negativ energi ved å åpne hjertet for kjærlighet og toleranse. Rengjør steinen med varmt vann og mild såpe. Pass deg for høye temperaturer som kan endre steinens farge. Ikke oppbevar den i direkte sollys, da strålene vil endre steinens glans, og for mye sollys vil gjøre steinen matt.

Blonde Agat

Kommunikation Selvtillit Styrke

Hvis du skal holde en viktig tale eller har behov for å uttrykke deg bedre, er den vakre blondeagaten et godt valg. Den styrker kommunikasjonen og hjelper dem som synes det er vanskelig å snakke eller si noe vanskelig. Ta vare på den sarte fargen ved å unngå for mye direkte sollys, og vær forsiktig når du rengjør steinen med lunkent vann og mild såpe.